Suna acum
}
Orar

Luni – Vineri de la 10 am la 18 pm

Cum să faci bani din blog

invităm spuneți părerea despre ceea ce scriem, prin comentarii, iar daca plac articolele noastre, nu uitați: “sharing is caring”

l

Articol scris de smadesig_admin

În acest articol voi enumera  principalele practici de a face bani din blog de la cele mai simple la cele mai complexe.Puteți alege doar o metodă sau le folosiți pe toate împreună, scopul final fiind ca metodele fie utilizate în mod  inteligent și funcțional.

Marketing afiliat

Modelul de afiliere este, fără niciun dubiu, cel mai bun mod de a face bani din blog. Dar cum funcționează? În practică, constă în promovarea și vânzarea produsului altcuiva. Un exemplu mai presus de toate este programul de afiliere Profitshare.

După ce v-ați înregistrat gratuit, puteți genera linkuri nominale pentru fiecare produs pe care îl alegeți prin panoul de control și apoi adaugați-l pe blogul dumneavoastrăVeți primi un procent de fiecare data când utilizatorul click pe acel link și cumpără produsul. Comisionul primit variază în funcție de rețea sau de companie și poate ajunge chiar la 70%. Pentru a promova un produs în acest fel trebuie doar alegeți ceva relevant pentru nișa blog-ului și apoi scrieți un articol frumos despre el, poate o recenzie detaliata, pentru a convinge utilizatorul dea click pe link și cumpere produsul. Un alt tip de afiliere este cel din  costul pe acțiune (CPA), unde veți fi plătit pentru fiecare acțiune efectuată de utilizator (abonare la newsletter sau descărcarea unei aplicații) și nu pentru fiecare vânzare.

Google Adsense

Google Adsense este  una dintre cele mai populare metode de a face bani din blog. Înscrierea pe aceasta platforma este gratuita, iar odată ce ați completat toate informațiile cerute, în mai puțin de o ora veți avea la dispoziție codul pentru a putea afișa bannere dinamice. Plasați bannerele pe blogul dumneavoastră și veți primi un comision pentru fiecare persoană care  click pe acestea. Comisioanele sunt variabile, depind în principal de tipul de anunț, dar de obicei acestea variază intre 0,10 și 1 euro pe click. Aceste bannere fiind dinamice și se schimba în funcție de interesele utilizatorului, creste foarte mult șansele de a primi clickuri. Nu puteți da click pe propriile dumneavoastră anunțuri, deoarece riscați fiți penalizați.

Bannere publicitare

În plus față de bannerele Google, este posibil introduceți și „bannere proprii” pe blogul dumneavoastră. De exemplu, dacă blogul dumneavoastră vorbește despre jocuri video, un cunoscut producător de jocuri video sau un magazin v-ar putea oferi introduceți un banner pe site-ul dumneavoastră în schimbul unei taxe. Evident, poți fi tu cel care propui asta anumitor companii, dar va trebui le garantezi anumite rezultate pentru nimeni nu ar fi de acord pună bannere pe un site cu trafic puțin . Cât de mult câștigați cu acest tip de banner depinde de acordurile încheiate cu compania respectivă. Unii plătesc o taxă fixă pe lună, alții la fiecare 1000 de vizualizări. Dacă site-ul dumneavoastră are mult trafic organic, puteți încerca propuneți blog-ul pe portaluri specializate, cum ar fi BuySellAds, companii sau persoane fizice care vor contacta direct de pe această platformă.

Newsletter

Credeți sau nu, newsletter-ul este încă una dintre cele mai eficiente metode de vânzare a produselor și de a face bani din blog. Există mai multe moduri de a crea o lista de contacte vizată în sectorul dumneavoastră, cel mai frecvent este oferiți ceva gratuit în schimbul e-mailului. Cel mai frecvent se folosesc codurile de reducere. Vânzarea de articole (guest post) Dacă site-ul dumneavoastră este destul de autoritar, atunci ați putea lua în considerare vânzarea de „ guest posts ”, adică permiteți altor bloggeri scrie pe blogul dumneavoastră. De ce ar plăti cineva scrie pe blogul dumneavoastră? Simplu, deoarece în acest fel va obține vizibilitate, trafic, dar mai ales un backlink către blogul lor, care va transfera o parte din autoritatea domeniului spre propriul blog. Prețurile pentru un guest post pornesc de la câțiva euro până la sute de euro, depinde foarte mult de autoritatea site-ului dumneavoastră, dar și a sectorului de activitate (nișei).

Concluzii

Până acum am văzut metode despre cum faci bani din blog într-un mod substanțial pasiv. Evident, blogul poate acționa foarte bine ca un intermediar între dumneavoastră și potențialii clienți, oferind servicii specializate sau consultanță într-un anumit sector. Trucul este creezi un blog de calitate cu articole de calitate astfel încât atragi atenția utilizatorilor și  te contacteze pentru sfaturi. faci bani din blog nu este atât de ușor pe cât pare, trebuie muncești din greu, fii mereu concentrat pe obiectiv și mereu în actualitate cu informațiile pe care le afișezi. Sfatul meu este începeți cu un pas pe rand și nu grăbiți, daca blogul dumneavoastră este de calitate, cu timpul vor veni și câștigurile.

Succes!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum sa faci un blog gratuit - metode, sfaturi si idei ✨✨✨ - […] Instrument din care faci bani – un mare DA, un blog te poate ajuta să faci bani și poți…

Submit a Comment

Your email address will not be published.

S-ar putea ți mai placă și

Ce este un blog? Cum  să îți faci un blog

Ce este un blog? Cum să îți faci un blog

Un blog profitabil, la fel ca orice afacere, începe cu un plan și o strategie foarte bună.
Sunt multe elemente pe care va trebui să le iei în considerare, precum: Alegerea domeniului și a firmei de găzduire. Alegerea unei nișe profitabile.

Ce înseamnă SEO și cum să-ți optimizezi site-ul pentru Google

Ce înseamnă SEO și cum să-ți optimizezi site-ul pentru Google

Majoritatea dintre noi ne dorim ca site-urile noastre să ajungă pe primele poziții în motoarele de căutare, să atragem sute de vizitatori zilnic și să ne creștem afacerile online. SEO( optimizarea pentru motoarele de căutare) reprezintă acțiunile de marketing pe care...