Continut articol
Majoritatea dintre noi ne dorim ca site-urile noastre să ajungă pe primele poziții în motoarele de căutare, să atragem sute de vizitatori zilnic și să ne creștem afacerile online. Ajunge astfel pe la urechile noastre noțiunea de optimizare seo. Dar ce este SEO? Acest articol vine să clarifice aspectele legate de acest domeniu vast, care se numește SEO. Vom afla câteva noțiuni importante despre ce presupune activitatea de optimizare a unui site pentru motoarele de căutare și vom concluziona utiliatatea optimizării SEO.
Ce este SEO
Optimizarea pentru motoarele de căutare, reprezintă acțiunile de marketing pe care un administrator de site le face pentru a-și îmbunătăți poziția site-ului în motoarele de căutare.
Este un proces care necesită mai multă muncă la început, rezultatele apar în timp, dar sunt sunt de lungă durată și, pe termen mediu și lung, bat aproape orice metodă de a vă crește traficul pe site.
Ce înseamnă să faci SEO
Să faci SEO înseamnă că atunci când cineva caută produse, servicii sau informații care sunt în strânsă legătură cu ceea ce oferiți dumneavoastră, motoarele de căutare să afișeze site-ul dumneavoastră în primele poziții, organic.
Ca mijloc de promovare online, SEO este unul dintre puținele mijloace gratuite și accesibile oricărei afaceri care deține un site web.
Rolul website-ului este de a te aduce cât mai aproape de potențialii tăi clienți, fără a investi bugete mari de promovare.
Cum se face SEO
1.Analizați toate datele site-ului dumneavoastră
Pentru acest lucru, aveți nevoie de crearea unui cont de Google Search Console( prescurtat GSC). GSC este un instrument gratuit, pus la dispoziție de cei de la Google, care vă ajută să monitorizați traficul organic și performanța site-ului dumneavoastră pe motoarele de căutare.
Rapoartele de comportament ale utilizatorilor și datele de trafic din GSC ajută la formarea unei o imagini clare privind audiența site-ului.
Rapoartele de comportament ale utilizatorilor, de exemplu, vă arată cum se comportă oamenii odată ce au intrat pe site-ul dumneavoastră.
Totodată, GSC vă arată cum este indexat site-ul, ce cuvinte cheie folosesc oamenii atunci când ajung pe o anumită pagină și erorile care apar pe parcurs.
2.Faceți o cercetare avansată a cuvintelor cheie
Aceasta este una din cele mai importante părți din optimizarea pentru motoarele de căutare. Cuvintele cheie sunt acele cuvinte și expresii pe care oamenii le folosesc atunci când fac o căutare pe Google sau alt motor de căutare.
Cuvintele-cheie răspund la o anumită intenție (de a cumpăra, de a se informa etc.) a celui care caută. Pagina sau site-ul care răspunde cel mai bine acelei intenții, va apărea cel mai sus în rezultatele căutării. Dacă alegeți cuvintele cheie potrivite, nu doar că atrageți mai mult trafic, dar puteți crește semnificativ și rata de conversie. Înțelegând cum caută oamenii, le înțelegeti mult mai bine dorințele, fricile și obiecțiile vizavi de produsul sau serviciul dumneavoastră.
3.Creați conținut valoros și relevant
Înainte de a decide cu privire la lungimea optimă pentru conținutul dumneavoastră, căutați pe Google cuvântul cheie principal și vizitați primele 10 rezultate în SERPs. Unele dintre aceste pagini au mai mult de 1.600 de cuvinte? Atunci atât ar trebui să fie și a dumneavoastră. Lungimea nu este totul, deși trimite un semnal către Google că furnizați mai multe informații. Dacă o mulțime de oameni petrec mult timp pe pagina respectivă – citind până la capăt informația – este mai probabil să vă clasați mai sus.
4.Optimizați website-ul pentru SEO on-page
Optimizarea SEO On-Page înseamnă să ajutați motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este site-ul dumneavoastră. Exemple de elemente de optimizare SEO On-Page:
- titlul paginii (headingul h1)să conțină cuvântul cheie;
- să creezi link-uri interne pentru a lega paginile între ele;
- numele imaginilor și atributul ALT (descrierea imaginii) să conțină cuvântul cheie pentru care vrei să apară pagina dumneavoastră pe Google;
- subtitlurile (heading-urile h2, h3…) să conțină cuvinte cheie ;
- website-ul să aibă o viteză de încărcare foarte bună și să–și adapteze imaginea pe toate dispozitivele (responsive).
Presărați cuvintele cheie principale și conexe pe tot corpul paginii, în subtitluri și în textul alternativ al imaginii.
5.Optimizați website-ul SEO off-page
Optimizarea Off-Page SEO înseamnă să arătați motoarelor de căutare că site-ul dumneavoastră este de încredere. Motoarele de căutare analizează câte site–uri fac trimitere (prin link) către site-ul dumneavoastră. În termeni SEO, link-urile către site-ul dumneavoastră sunt ca niște voturi de încredere sau popularitate acordate de alte site–uri. Practic, pentru a vă optimiza site-ul off-page, trebuie să adunați cât mai multe link-uri de calitate către el.
6.Optimizarea SEO locală
Presupune crearea și optimizarea unui cont de companie (Google My Business) și are ca scop expunerea companiei tale pe piața locală, pe harta Google. Rezultatele optimizării locale sunt de-a dreptul năucitoare și au ca rezultat imediat creșterea vizibilității companiei, un trafic calificat, dar și o rată de conversie mărită pentru căutările pentru care sunteți relevant.
Statisticile Google ne arată că:
46% din căutările pe Google sunt interogări despre locație-trafic aproape Gratis cu Google Maps.
88% din utilizatorii care au făcut o căutare de locație pe smartphone, au vizitat localul sau afacerea în maxim 7 zile.
Concluzii
Nu vă așteptați să vedeți rezultatele optimizarii SEO imediat. Clasamentele necesită timp pentru a se crea, în special cu multitudinea de informații care există online, așa că trebuie să lucrați din greu pentru a crea conținut de calitate, pentru a atrage backlink-uri și pentru a stabili credibilitatea cu Google.
Dacă nu știți cum să vă optimizați site-ul, dar în urma citirii acestui articol conștientizați problema și necesitatea optimizării site-ului dvs, puteți apela la noi. Agentia de web design si SEO SMA Design
Ce tool gratis folosesti pe a urmari pozitia cuvintelor cheie?
in afara de google search, varinanta cu incognito, nu e nici o varianta gratuita, din pacate toate costa.