Suna acum
}
Orar

Luni – Vineri de la 10 am la 18 pm

Ce înseamnă SEO și cum să-ți optimizezi site-ul pentru Google

invităm spuneți părerea despre ceea ce scriem, prin comentarii, iar daca plac articolele noastre, nu uitați: “sharing is caring”

l

Articol scris de smadesig_admin

SEO

Majoritatea dintre noi ne dorim ca site-urile noastre să ajungă pe primele poziții în motoarele de căutare, să atragem sute de vizitatori zilnic și să ne creștem afacerile online.

SEO( optimizarea pentru motoarele de căutare) reprezintă acțiunile de marketing pe care un administrator de site le face pentru a-și îmbunătăți poziția site-ului în motoarele de căutare. Este un proces care necesită mai multă muncă la început, rezultatele apar în timp dar sunt sunt de lungă durată și pe termen mediu și lung bat aproape orice metodă de a crește traficul pe site.

Rolul SEO

Să faci SEO înseamnă că atunci când cineva caută produse, servicii sau informații care sunt în strânsă legătură cu ceea ce oferiți dumneavoastră, motoarele de căutare să afișeze site-ul dumneavoastră în primele poziții, organic.  Ca mijloc de promovare online, SEO este unul dintre puținele mijloace gratuite și accesibile oricărei afaceri care deține un site web. Rolul website-ului este de a te aduce cât mai aproape de potențialii tăi clienți, fără a investi bugete mari de promovare.

ce inseamna seo

Cum îți optimizezi site-ul pentru Google

1.Analizați toate datele site-ului dumneavoastră

Pentru acest lucru, aveți nevoie de crearea unui cont de Google Search Console( prescurtat GSC).  este un instrument gratuit, pus la dispoziție de cei de la Google, care ajută să monitorizați traficul organic și performanța site-ului dumneavoastră pe motoarele de căutare. Rapoartele de comportament ale utilizatorilor și datele de trafic din GSC ajută la o imagine clară. Rapoartele de comportament ale utilizatorilor, de exemplu, arată cum se comportă oamenii odată ce au intrat pe site-ul dumneavoastră.Totodată, GSC arată cum este indexat site-ul, ce cuvinte cheie folosesc oamenii atunci când ajung pe o anumită pagină și erorile care apar pe parcurs.

2.Faceți o cercetare avansată a cuvintelor cheie

Aceasta este una din cele mai importante părți din optimizarea pentru motoarele de căutare. Cuvintele cheie sunt acele cuvinte și expresii pe care oamenii le folosesc atunci când fac o căutare pe Google sau alt motor de căutare. Cuvintele-cheie răspund la o anumită intenție (de a cumpăra, de a se informa etc.) a celui care caută. Pagina sau site-ul care răspunde cel mai bine acelei intenții, va apărea cel mai sus în rezultatele căutării. Dacă alegeți cuvintele cheie potrivite, nu doar că atrageți mai mult trafic, dar puteți crește semnificativ și rata de conversie. Înțelegând cum caută oamenii, le înțelegeti mult mai bine dorințele, fricile și obiecțiile vizavi de produsul sau serviciul dumneavoastră.

3.Creați conținut valoros și relevant

Înainte de a decide cu privire la lungimea optimă pentru conținutul dumneavoastră, căutați pe Google cuvântul cheie principal și vizitați primele 10 rezultate în SERPs. Unele dintre aceste pagini au mai mult de 1.600 de cuvinte? Atunci atât ar trebui să fie și a dumneavoastră. Lungimea nu este totul, deși trimite un semnal către Google furnizați mai multe informații. Dacă o mulțime de oameni petrec mult timp pe pagina respectivă – citind până la capăt informația – este mai probabil clasați mai sus.

4.Optimizați website-ul pentru SEO on-page

Optimizarea SEO On-Page înseamnă să ajutați motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este site-ul dumneavoastră. Exemple de elemente de optimizare SEO On-Page:

  • titlul paginii (headingul h1)să conțină cuvântul cheie;
  • să creezi link-uri interne pentru a lega paginile între ele;
  • numele imaginilor și atributul ALT (descrierea imaginii) să conțină cuvântul cheie pentru care vrei să apară pagina dumneavoastră pe Google;
  • subtitlurile (heading-urile h2, h3…) să conțină cuvinte cheie ;
  • website-ul să aibă o viteză de încărcare foarte bună și și adapteze imaginea pe toate dispozitivele.

Presărați cuvintele cheie principale și conexe pe tot corpul paginii, în subtitluri și în textul alternativ al imaginii.

5.Optimizați website-ul SEO off-page ​​

Optimizarea Off-Page SEO înseamnă să arătați motoarelor de căutare că site-ul dumneavoastră este de încredere. Motoarele de căutare analizează câte siteuri fac trimitere (prin link) către site-ul dumneavoastră. În termeni SEO, link-urile către site-ul dumneavoastră sunt ca niște voturi de încredere sau popularitate acordate de alte siteuri. Practic, pentru a optimiza site-ul off-page, trebuie să adunați cât mai multe link-uri de calitate către el.

Concluzii

Nu așteptați vedeți rezultate imediat. Clasamentele necesită timp pentru a se crea, în special cu multitudinea de informații care exista online, așa trebuie lucrați din greu pentru a crea conținut de calitate, pentru a atrage backlink-uri și pentru a stabili credibilitatea cu Google. Cu toate acestea, ar trebui incepeți pregătiți pentru conversii de pe acum. Daca știți cum optimizați site-ul, puteți vedea imediat conversii mai mari chiar daca aveți un trafic redus momentan. Optimizarea SEO îmbunătățește conversiile direcționând căutătorii potriviți către conținutul pe care îl oferiți dumneavoastră. Odată ce clarificați scopul unei pagini, Google o poate clasifica cu precizie pe baza intenției de căutare din partea consumatorului.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

S-ar putea ți mai placă și

Ce este un blog? Cum  să îți faci un blog

Ce este un blog? Cum să îți faci un blog

Un blog profitabil, la fel ca orice afacere, începe cu un plan și o strategie foarte bună.
Sunt multe elemente pe care va trebui să le iei în considerare, precum: Alegerea domeniului și a firmei de găzduire. Alegerea unei nișe profitabile.

Cum să faci bani din blog

Cum să faci bani din blog

Până acum am văzut metode despre cum să faci bani din blog într-un mod substanțial pasiv. Evident, blogul poate acționa foarte bine ca un intermediar între dumneavoastră și potențialii clienți, oferind servicii specializatesau consultanță într-un anumit sector. Trucul este